mandoline-les 30 juli 2017

Ukelele, Banjo (Tenor 5 String) En Mandoline Lessen

Vandaag ben ik begonnen met het uitschrijven van nieuw lesmateriaal voor de banjo. Het lesmateriaal voor ukelele en mandoline is klaar. Vanaf begin september start ik met deze lessen. Het was veel werk, maar het mag er wezen!  Tijdens de voorbereidingen kwam er ik er achter hoe bijzonder de instrumenten zijn en dat er wereldwijd zoveel mensen banjo. mandoline en ukelele spelen.

Bands als Mumford and Sons, Dixie Chicks zijn er beroemd om geworden. Zangers als Pete Seeger, Eddy Vedder, John Denver, Dolly Parton , Jason Mraz,  hebben voor hun nummers vaak deze instrumenten gebruikt. Er zijn behoorlijk veel verschillende stijlen als het om deze instrumenten gaat. Bijv. de Ierse muziek, met bands als The Dubliners, The Chieftains en zelfs Rory Gallagner speelde zijn blues met een mandoline.  Bij Country en Bluegrass zijn namen (zoals eerder vermeld)  Pete Seeger, Dixie Chicks, Dolly Parton en John Denver bekend.

Er valt nog zoveel te vertellen over de 4 instrumenten. Schrijf gerust mee als het om dit onderwerp gaat. Ik kan niet wachten op jullie reacties.

 

Muzikale groet,

Gerie Kinnaer